Відповідальність у спілкуванні

Постійно спілкуючись із батьками, ми знаємо, наскільки важливо контролювати перебування дітей в Інтернеті. Навчання дітей основам належної поведінки в онлайновому світі допоможе їм зробити правильний вибір тоді, коли вас не буде поруч. Діти мають знати, як реагувати на різні ситуації під час перебування в Інтернеті та до кого звернутися по допомогу. Дізнайтеся більше про те, як розпочати таку розмову з дітьми.

  • Надання вибіркового доступу до особистої інформації

    Перегляньте короткі поради щодо формування правил поведінки в мережі.

    Докладніше

  • Безпечне спілкування

    Дотримуйтеся цих простих порад, щоб розповісти рідним про корисні та шкідливі зв’язки в Інтернеті.

    Докладніше

  • Не допускайте неприйнятних дій

    Залякування – як у реальному житті, так і в мережі – завдає болю. Поясніть дітям, яке спілкування в мережі є прийнятним, а яке – ні.

    Докладніше

Інструменти безпеки

Дізнайтеся про інструменти безпеки від Google, створені для відстеження репутації вашої сім’ї в Інтернеті.

YouTube

Керуйте коментарями на YouTube

Якщо хтось додає до ваших відео чи каналу коментарі, які вам не подобаються, цього користувача можна заблокувати на YouTube. Відтак він не зможе коментувати ваш вміст чи надсилати вам приватні повідомлення.

Докладніше

Щоб заблокувати користувача на YouTube, перейдіть на його сторінку каналу, URL-адреса якої має виглядати так: www.youtube.com/user/ІМ’Я.

На вкладці "Про канал" натисніть значок прапорця.

Наостанок натисніть "Заблокувати користувача".

YouTube

Надсилайте відео лише тим, кому хочете

Щоб залишити відео приватним, надіслати його деяким друзям або показати всьому світу, використовуйте відповідні налаштування конфіденційності. За умовчанням відео на YouTube стають доступними для всіх, але ви можете легко змінити це в розділі "Налаштування конфіденційності" під час завантаження відео. Якщо ви згодом передумаєте, можна змінити конфіденційність уже завантаженого відео.

Докладніше

Щоб змінити налаштування конфіденційності, перейдіть у Менеджер відео.

Знайдіть відео, яке потрібно змінити, і натисніть кнопку "Редагувати".

Перейдіть у спадне меню "Налаштування конфіденційності".

Виберіть "Для всіх", щоб показати відео всім, "Не для всіх", щоб його могли переглядати лише ті, хто має посилання на це відео, або "Приватне", щоб його могли переглядати лише певні користувачі.

Натисніть "Зберегти зміни".

Google+

Запобігайте небажаним коментарям і тегам

Якщо ви не хочете бачити чиїсь публікації в Google+, їх можна заблокувати. Для цього перейдіть у профіль відповідного користувача й виберіть "Повідомити про/блокувати [ім’я користувача]". Можна також ігнорувати окремі публікації, щоб більше не отримувати їх у своєму потоці.

Докладніше

Щоб заблокувати користувача на настільному комп’ютері, перейдіть у його профіль.

У профілі натисніть "Повідомити про/блокувати [ім’я користувача]".

Підтвердьте, що ви хочете заблокувати цього користувача.

Google+

Виберіть, чиї оновлення мають відображатись у потоці

Що робити, якщо хтось додав вас у свої кола, але ви не хочете спілкуватися з цією людиною? Якщо ви не хочете блокувати цього користувача, його можна просто ігнорувати. Увімкнувши ігнорування користувача, ви більше не отримуватимете сповіщення від нього чи його сторінки.

Докладніше

Відкрийте Google+.

Перейдіть у профіль чи на сторінку користувача.

Натисніть стрілку під його фотографією й інформацією профілю.

Виберіть "Ігнорувати [користувача/сторінку]".

YouTube

Керуйте обговореннями своїх відео

Модерувати коментарі на своєму каналі YouTube зовсім просто. Ви можете видаляти коментарі чи дозволяти публікацію коментарів окремих користувачів або коментарів із певними ключовими словами лише після того, як ви їх переглянете.

Докладніше

Для модерування коментарів натисніть стрілку у верхньому правому куті коментаря, щоб переглянути опції.

Натисніть "Видалити", щоб видалити коментар із YouTube.

Або натисніть "Заборонити на каналі", щоб заблокувати користувачу можливість публікувати коментарі до ваших відео чи каналу.

У Налаштуваннях коментарів можна вказати, що всі нові коментарі мають схвалюватися перед публікацією, або взагалі вимкнути коментарі.

Налаштування коментарів дозволяють установити фільтри для користувачів, які можуть публікувати коментарі у вашому каналі. Також можна блокувати коментарі з певними словами.

Переглянути інші інструменти безпеки