Блокування екрана або пристрою

Ви не залишите свій будинок на весь день, не замкнувши вхідні двері, чи не так? Те саме стосується й пристроїв, якими ви користуєтеся. Потрібно завжди блокувати екран, коли ви не користуєтеся комп’ютером, ноутбуком або телефоном. Щоб підвищити рівень безпеки, потрібно також налаштувати автоматичне блокування пристрою, коли він переходить у режим сну. Це особливо важливо для телефонів і планшетів, оскільки їх легше загубити, а відтак їх можуть знайти люди, з якими ви не хочете ділитися інформацією, а також для домашніх комп’ютерів, якими користуються всі члени родини.

На багатьох комп’ютерах можна заблокувати екран, перейшовши у системні налаштування комп’ютера. Блокування телефонів або планшетів за допомогою PIN-коду або ключа забезпечує додатковий рівень захисту ваших даних. У пристроях Android можна налаштувати блокування, виконавши пропоновані нижче дії.

Інструменти безпеки

Дізнайтеся про 5 найпопулярніших функцій безпеки від Google, створених для захисту вашої сім’ї в Інтернеті.

Облікові записи Google

Підвищуйте безпеку свого облікового запису Google

В обліковий запис Google можна додати ще один рівень безпеки, увімкнувши двоетапну перевірку. Якщо ввімкнути двоетапну перевірку, Google надсилатиме пароль на ваш мобільний телефон, коли хтось намагатиметься ввійти у ваш обліковий запис із чужого комп’ютера. Тобто якщо хтось викраде чи вгадає ваш пароль, потенційний зловмисник не зможе ввійти у ваш обліковий запис, оскільки в нього не буде вашого телефона. Тепер ви можете захистити себе чимось, що ви знаєте (ваш пароль) і чимось, що ви маєте (ваш телефон).

Докладніше

Перейдіть у налаштування, натиснувши своє ім’я чи зображення у верхньому правому куті, а потім натисніть "Обліковий запис".

Угорі виберіть "Безпека". У вікні пароля натисніть "Налаштувати" біля пункту "Двоетапна перевірка".

З’явиться покроковий посібник, який допоможе вам виконати процедуру налаштування.

Потім ви повернетеся в налаштування двоетапної перевірки. Перегляньте свої налаштування та додайте резервні номери телефонів.

Готово. Під час наступного входу ви отримаєте SMS із кодом підтвердження.

Chrome

Конфіденційний перегляд веб-сторінок

Щоб переглядати веб-сторінки конфіденційно, користуйтеся режимом анонімного перегляду у веб-переглядачі Chrome на комп’ютері, планшеті або телефоні. У цьому режимі сторінки, які ви відвідуєте, і файли, які завантажуєте, не зберігаються в історії веб-перегляду чи завантажень Chrome.

Докладніше

Натисніть меню Chrome на панелі інструментів веб-переглядача й виберіть опцію "Нове анонімне вікно".

Відкриється нове вікно, у куті якого буде значок анонімності. Щоб вийти, просто закрийте вікно.

Облікові записи Google

Керуйте обліковим записом Google по-своєму

На сторінці налаштувань облікового запису можна переглянути служби та інформацію, пов’язану з вашим обліковим записом Google, а також змінити налаштування безпеки та конфіденційності.

Докладніше

Перейдіть у налаштування, натиснувши своє ім’я чи зображення у верхньому правому куті, а потім натисніть "Обліковий запис".

Облікові записи Google

Отримуйте сповіщення про появу вашого імені в Інтернеті

У розділі "Я в Інтернеті" можна дізнатися, яку інформацію бачать люди, коли шукають вас у Google, і керувати цією інформацією. Тут можна налаштувати Сповіщення Google, щоб відстежувати інформацію, яка з’являється про вас в Інтернеті. Також тут автоматично пропонуються пошукові терміни, які ви, можливо, захочете відстежувати.

Докладніше

Увійдіть у свій обліковий запис Google і перейдіть у розділ Я в Інтернеті.

Натисніть "Керувати веб-сповіщеннями", а потім – червону кнопку, щоб створити сповіщення.

Ваше ім’я з’явиться в текстовому полі. Натисніть текстове поле, щоб переглянути інші пропоновані сповіщення.

Натисніть "Додати", щоб додати сповіщення. Виберіть значок олівця, щоб редагувати, або значок кошика, щоб видалити.

У спадному меню "Частота надсилання" виберіть частоту надсилання сповіщень.

Облікові записи Google

Керуйте даними, які зберігаються в обліковому записі Google

Інформаційна панель Google відображає інформацію, збережену у вашому обліковому записі Google. На ній також можна переглянути останню активність у Вашому обліковому записі. З одного централізованого місця можна легко переглядати свої дані та діяльність, а також отримати доступ до налаштувань таких служб, як Blogger, Календар, Документи, Google+ тощо.

Докладніше

Перейдіть на інформаційну панель, щоб переглянути підсумок даних, пов’язаних із вашим обліковим записом Google, і керувати своїми особистими налаштуваннями.

Тут можна керувати даними, які зберігаються у вашому обліковому записі Google.

Переглянути інші інструменти безпеки