Усі школи Рівного повернулися до звичайного навчання

Рівень вакцинації персоналу шкіл досягнув 80%

08:51, 28 вересня 2021

Усі школи Рівненської громади (Рівне та Квасилів) з 28 вересня повернулися до звичайного навчання, адже рівень вакцинації їхніх працівників перевищив 80%. У Рівненській області на дистанційному навчанні залишається 270 шкіл. Рівень вакцинації у кожній з них щодня можна буде перевіряти на інтерактивній панелі, яку розробили у Рівненській облдержадміністрації.

Про відновлення очного навчання в усіх міських школах 27 вересня повідомив начальник рівненського міського управління освіти Богдан Турович. За даними координаторки з вакцинації у Рівненській області Олени Гандзюк, завдяки високим темпам вакцинації в останні чотири дні кількість шкіл, які переходять з дистанційного на звичайне навчання, суттєво збільшилася. «Ще 24 вересня на дистанційному навчанні перебували 302 школи області, а 27 вересня на дистанційному залишається 270 шкіл», – сказала Олена Гандзюк на брифінгу 27 вересня.

Тим часом Рівненська облдержадміністрація створила інтерактивну панель з аналітичними даними про стан вакцинації працівників у закладах освіти. Інформація про вакцинацію освітян оновлюватиметься щодня до 12:00. Учителі, батьки та діти зможуть самостійно слідкувати за ситуацією, і коли у навчальному закладі показник вакцинації працівників досягне 80%, він зможе повернутися до звичайного навчання.

Загалом у Рівненській області 556 шкіл, у тому числі у Рівненській громаді – 36. Нагадаємо, з 23 вересня 24 школи Рівненської громади через недостатній рівень вакцинації працівників перейшли на дистанційне навчання.