На центральній вулиці Чернівців заборонили паркуватись

16:45, 27 вересня 2021

У центрі Чернівців по вул. Головній на відрізку дороги від вул. Кохановського до Центральної площі відтепер заборонили зупинку і паркування автомобілів. Там встановили знак «Зупинку заборонено». Відповідне рішення прийняли в мерії в понеділок, 27 вересня.

Раніше на відрізку дороги від вул. Кохановського до Центральної площі завжди були припарковані автомобілі, які заважали проїхати іншому міському транспорту. Через це комісія з питань організації та безпеки дорожнього руху прийняла рішення заборонити зупинку і паркування автомобілів.

«Головною метою муніципальної інспекції з паркування управління порядку та благоустрою є забезпечення порядку в місцях хаотичного неправильного паркування – просимо врахувати наявність нового заборонного знаку та не порушувати ПДР»,йдеться у повідомленні управління порядку та благоустрою Чернівецької міськради.

Відтепер за паркування на цій ділянці штрафуватимуть. Згідно 122 ст. КУпАП, сума штрафу за порушення правил зупинки сягає від 340 до 680 грн.

Зазначимо, в центрі Чернівців з 1 листопада розташують нові платні місця для паркування. Вони працюватимуть з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 19:00. Для оплати паркування майданчики обладнають терміналами або QR-кодами. Вартість послуги на паркування ще не визначили, проте ближче до центру, у першій зоні, тариф буде вищий.