Молоду пару «закладчиків» із Чернівців посадили на 7 та 8 років

08:45, 28 вересня 2021

Першотравневий райсуд Чернівецької області присудив молодій парі «закладчиків» сім та вісім років ув'язнення за поширення наркотиків. Про затримання 26-річного Тараса Ш. та 21-річної Ольги К. поліція повідомила ще у червні 2020-го року. Втім, як випливає із вироку суду, спостереження за ними вели від березня 2020-го.

За версією поліції, пара працювала на 24-річного мешканця Чернівців, який і організував схему збуту наркотиків у місті. Тарас Ш. та Ольга К. під час судових засідань визнали свою вину, пояснивши, що продавали наркотики через скрутне становище, однак їм все одно присудили реальні терміни ув'язнення.

У вироку суду вказано, що наркотики розфасовували в орендованому гаражі. Замовлення приймали через інтернет, а тоді залишали покупцям «закладки» по місту. Правоохоронці затримали Тараса Ш. та Ольгу К., коли ті перевозили 47 пакунків із психотропами альфа-PVP. Під час обшуків у них вилучили наркотиків на понад півмільйона гривень.

«Під час обшуку автомобіля «закладчиків» та помешкань в них виявили: понад 350 готових до розповсюдження «закладок» з амфетаміном; 300 таблеток Ecstasy; 500 грамів психотропної речовини («солі»); 100 марок ЛСД; 200 грамів галюциногенних грибів; 500 грамів канабісу (шишки); 1,5 кілограми амфетаміну»,повідомляла у червні 2020-го поліція Чернівецької області.

У вироку суду вказано, що Тарас Ш. раніше вже мав судимість за підробку документів, окрім цього він перебуває на обліку у нарколога через вживання алкоголю. Під час обшуків у його квартирі поліцейські також виявили незаконно придбаний пістолет.

Під час судового засідання молода пара визнала свою вину, свої вчинки вони пояснили тим, що були у скрутному становищі. Втім, суддя Першотравневого райсуду Олександр Войтун визнав пару винною у поширенні наркотиків та признав Тарасу Ш. 8 років ув’язнення, а Ользі К. – 7 років. Також суддя зобов'язав засуджених компенсувати 69 тис. грн за залучення експертів.

Вирок ще не набрав законної сили, оскільки Тарас Ш. та Ольга К. можуть подати апеляцію упродовж 30 діб з дня проголошення.