Мерія Чернівців виявила незаконне використання 105 га міської землі

На полях біля Чернівців незаконно вирощували сою

15:59, 29 вересня 2021

Мерія Чернівців заявила про незаконне використання підприємцями 105 га міської землі. Біля Чернівців засіяли поле сої, хоча рішень про передачу цієї території не було. В управління благоустрою повідомили, що робилось це за сприяння декількох екс-чиновників. Нещодавно поліція розпочала за цим фактом кримінальне провадження, а вчора, 28 вересня, причетних порушників затримали.

«Під час проведення слідчих дій з’ясували, що міські землі таким чином незаконно використовувались протягом декількох років. Порушники користувались офіційними документами, якими чиновники колишнього департаменту житлово-комунального господарства ЧМР уповноважували їх ніби то безоплатно за власний кошт «боротись» зі шкідливими самосіянцями амброзії»,йдеться в повідомленні прес-служби управління благоустрою в середу, 29 вересня.

Там додали, що під час вирощування сої застосовували гербіциди, пестициди й агрохімікати, хоча ці землі межують з територією комунального підприємства «Чернівціводоканал» із влаштованою системою очисних і резервних водойм із питною водою.

Наразі поліцейські продовжують слідство. До справи планують залучити Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами. Якщо АРМА займеться справою, то майже 300 тонн сої, ринкова вартість якої складає близько 5 млн грн може перейти у власність держави.