Експерти прогнозують подорожчання вживаних авто з Європи / фото ua.depositphotos.com

В Україні подорожчають вживані автомобілі. Причина - відсутність достатньої кількості чіпів і напівпровідників для нових авто, на які вже спостерігається відкладений попит.

Як пише UBR, на європейському ринку, звідки в Україну везуть авто, їх вартість вже зросла на 25-30%. Крім того, закінчуються запаси пригнаних в Україну за старими цінами екземплярів. Як наслідок - подорожчання авто, які привезуть в Україну, вже на початку 2022 року.

За словами експертів, через брак китайських комплектуючих заводи Європи простоюють, а охочих купити авто стає більше. Попит стає нереалізованим.

Відео дня

"У світі спостерігається дефіцит нових автомобілів. Тому люди, які звикли купувати нові машини, не можуть зараз це зробити – тоді і починається підвищений попит на б/в автомобілі", – коментує директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Читайте такожДефіцит на авторинку. Чому вживані машини перетворюються на "нові"

Примітно, що зараз попит на старі авто зростає і в Європі, що вплине на вибір автотовару для українських покупців. Це підтверджує голова Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький.

"Про це вже багато говорять ті люди, які займаються купівлею і доставкою машин з-за кордону, і продажем їх в Україні. Стало складніше знайти машину, і ціни в Європі пішли вгору", - повідомив він.

За словами експерта, Україна відчує зміни цін в Європі протягом декількох місяців.

"Попит на вживані машини в Україні стабільно високий, і ніщо не говорить про те, що люди стануть менше ними цікавитися. Тому очевидно, що зростання цін буде і він пропорційний тому, наскільки дорожчатимуть машини в Європі", - зазначає Бучацький.

Експерти прогнозує, що для українців авто подорожчають також на 25-30%.

Вас також можуть зацікавити інші новини: