Антикорупційний суд заарештував майно члена Комісії з азартних ігор

Вищий антикорупційний суд заарештував два автомобілі та вилучену під час обшуку готівку члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана, якого НАБУ і САП підозрюють у вимаганні та одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Такі рішення ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

26 серпня слідчий суддя заарештував два автомобілі Гетьмана та його дружини, а саме: BMW 530i 2005 року випуску та Nissan Micra 2006 року випуску. Однак адвокат подав скаргу, в якій вказував, що це майно є спільним, а тому треба заарештувати лише половину майна. Апеляційна палата ВАКС з ним погодилася і заарештувала половину кожної автівки із забороною відчуження та розпорядження.

30 серпня ВАКС також наклав арешт на 15800 доларів та 23050 грн, які знайшли детективи під час обшуку автомобілю Skoda Octavia. Адвокат просив скасувати арешт грошей, оскільки вони нібито належать дружині Гетьмана, хоча сам підозрюваний під час обшуку стверджував, що частина виявлених грошові коштів є його заощадженнями, а інша частина грошей – належить товаришу, який передав їх на зберігання. Тож суд залишив заарештованими кошти.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО