Telegram-канали про українську політику, на які варто підписатися

Читать на русском
На які канали підписатися в Telegram, щоб отримувати цікаві новини про українську політику, – в ексклюзивному матеріалі Слова і Діла.

Мессенджер Telegram стрімко завойовує популярність в Україні. Сьогодні це вже не лише засіб спілкування, а й можливість швидко поділитися важливою інформацією або авторською думкою. «Слово і Діло» зібрало найцікавіші та найкорисніші Telegram-канали про українську політику, на які варто підписатися.

Dubinsky.pro – канал журналіста Олександра Дубинського. Інсайди, авторська думка про останні події, відеоогляди, трохи гумору.

NABU Daily by Олег Новіков – канал журналіста «Слова і Діла» Олега Новікова, присвячений НАБУ. Останні новини про розслідування Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

007 – Telegram-робот, за яким можна знайти будь-яку державну організацію й відстежити її витрати. Також можна підписатися на розслідування по діяльності тієї або іншої компанії.

OpenDeclaration – ще один бот, що дає можливість швидко знайти електронну декларацію будь-якого чиновника або депутата за його прізвищем.

SlovoIDiloBot – звичайно ж, присвячений обіцянкам політиків, але не тільки. Ви можете підписатися як на новини про провалені обіцянки, так і на аналітику, інфографіки, авторські колонки та думки експертів. Новинами про шоу-бізнесі в цьому каналі ніхто не набридає.

ЧЕСНО – Telegram-канал однойменного громадського руху, який відстежує роботу депутатів. Канал публікує розслідування організації та політичні новини.

«Схеми: корупція в деталях» – канал програми журналістських розслідувань про корупцію високопосадовців. На каналі публікуються власні розслідування, а також новини служби «Радіо Свобода».

Politicus Vulgaris – сам канал позиціонує себе як «із гумором про політику». Підтверджуємо: все нудні новини на цьому Telegram-каналі подані в сатиричній манері. Чи сподобається вам? Стверджувати не беремося.

HEADLINE – на каналі публікується щоденний дайджест політичної преси. Крім того, є авторські пости й замітки.

112.ua – Telegram українського телеканалу та новинного сайту. Публікує найважливіше з власної стрічки новин. Відрізняється легкою подачею та хорошими результатами дня.

Аудіоновини УНН – для тих, хто хоче не читати, а слухати. Щогодинні випуски новин від інформагентства «Українські національні новини» (УНН).

«УП.Кляті питання» – Telegram інтернет-видання «Українська правда» публікує новини в зручному форматі питання-відповідь.

Нагадаємо, Telegram додав нові функції для Android і iOS.

До речі, у «Слова і Діла» є власні смішні стікери в месенджері Telegram з українськими політиками. Їх можна завантажити собі за цим посиланням https://t.me/addstickers/Slovoidilo.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: