''Євробляхи'' перекриють траси по всій Україні, щоб не платити податки: опублікована карта

81,8 т.
Власників авто з єврономерами чекають зміни

Громадська організація "Авто Євро Сила" анонсувала на 20 листопада безстрокову всеукраїнську "акцію громадянської непокори".

В офіційному повідомленні на сторінці у Facebook опубліковано карту, де вказано міста, у яких проходитиме захід за участю громадських організацій та активістів.

"Усі акції громадянської непокори будуть безстроковими і відбуватимуться до моменту отримання результатів щодо питання відміни законопроектів №8487 та №8488, які були ухвалені без урахування вимог громадськості, зокрема — про відміну коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу", — сказано в повідомленні.

Читайте: ДТП з авто на єврономерах: українським водіям розповіли, як отримати компенсацію

За словами представників організації, акції проходитимуть у кожній області України, окрім Закарпатської, Луганської та Криму.

"За попередніми оцінками, участь в акціях громадянської непокори візьмуть понад 50 000 громадян України. Розуміємо, що акції створять ускладнення руху в пунктах їхнього проведення, аби ми не створили вам дискомфорту, просимо утриматись від руху вказаними на мапі місцями, оскільки ми дуже не хочемо завдати незручностей", — також йдеться у повідомленні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів із європейською реєстрацією в Україні. 19 листопада стало відомо, що власники "євроблях" збираються провести акцію у Запорізькій області.

У той же день у Рівному перегонники автомобілів із Європи блокували регіональну митницю через високі ставки на розмитнення авто.