Створення Антикорупційного суду: Порошенко виступив з важливою заявою

20,3 т.
Створення Антикорупційного суду: Порошенко виступив з важливою заявою

Глава України Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів допомогти усунути недоліки законопроекту про створення Антикорупційного суду, але поважати при цьому суверенітет країни.

Таку заяву він зробив 16 січня в ході зустрічі з послами іноземних держав і керівниками міжнародних організацій в Києві, повідомляється на сайті президента України.

"Після голосування в першому читанні буде час для вдосконалення проекту з метою якомога більш ефективної роботи цього інституту", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що суд повинен стати "останнім і вирішальним елементом у новій антикорупційній архітектурі України", і процес його створення буде запущений в нинішньому році.

Читайте: Створення антикорупційного суду: опублікований текст законопроекту Порошенко

"Я знаю, що ваша основна увага спрямована на Антикорупційний суд. Цього року ми запустимо його створення, і мій законопроект вже розглядається у Верховній Раді. Запрошую до конструктивної роботи в рамках демократичних парламентських процедур для його успішного прийняття", - додав глава України.

Порошенко вказав на необхідність дотримуватися при цьому української Конституції і законів, а також поважати національний суверенітет України.

"Ми і надалі будемо викорінювати основи корупції. І нам тільки хотілося б, щоб такі зусилля зустрічали все ж належну оцінку української та світової громадськості і надихали кожного з нас", - підсумував Порошенко.

Як повідомляв "Обозреватель", напередодні Міжнародний валютний фонд відправив владі України жорсткого листа, де було перераховано багато претензій, які в першу чергу стосуються законопроекту про створення Антикорупційного суду.