''Росія порушила Будапештський меморандум'': Волкер виступив із гучною заявою

87,3 т.
''Росія порушила Будапештський меморандум'': Волкер виступив із гучною заявою

Російська Федерація порушила Будапештський меморандум, яким гарантувала Україні безпеку і недоторканність її кордонів.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю на "112 Україна", зазначивши, що РФ продовжує заперечувати свою відповідальність за конфлікт на Донбасі.

"Москва направляє, контролює, фінансує сили і ці "народні республіки" ("Л/ДНР". - Ред.), контролює їх. При цьому всіляко заперечуючи будь-яку відповідальність. Поки Росія стоятиме на цьому, зрушити з місця неможливо", — наголосив він.

Волкер додав, що США намагаються досягти угоди щодо миротворчої місії, яка б під егідою ООН замінила російські сили.

За його словами, це все заради безпеки і заради того, щоби створити умови, в яких могли б виконуватися Мінські угоди.

Читайте: ''Їх створила Росія!'' Волкер розгромив незаконні ''Л/ДНР''

"Що стосується Будапештського меморандуму, я б хотів, щоб наша країна, Великобританія, Франція більшою мірою були відповідальні за агресію Росії проти України. Слід також пам'ятати, що Будапештський меморандум порушила саме Росія: це вона вторглася в Україну. Не США, не Британія, не Франція — саме Росія порушила державні кордони України", — підсумував він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Порошенко провів зустріч із Волкером. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі. Під час зустрічі було наголошено на важливості продовження санкційної політики проти Росії до повної деокупації українських територій.