Світові ціни на нафту злетіли до річного максимуму

19,3 т.
Світові ціни на нафту злетіли до річного максимуму

Ціни на нафту еталонних марок у вівторок, 23 квітня, під час азіатських торгів різко зросли після посилення американських санкцій проти Ірану.

Зокрема, вартість липневих ф'ючерсів Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася до 74,39 долара за барель, що на 3,2% вище за рівень закриття попередньої сесії, свідчать результати торгів.

Одночасно з цим ф'ючерс на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) виріс на 2,8% – до 65,92 долара за барель

Читайте: Курс на $80: як США можуть підняти ціни на нафту

Котирування Brent
Котирування WTI

Минулий день обидві марки завершили торги на максимальних позначках із жовтня минулого року на інформації, що президент США Дональд Трамп прийняв рішення не продовжувати виключення з нафтових санкцій проти Ірану щодо низки країн. Термін дії винятків завершиться 2 травня.

Зі свого боку іранська влада пригрозила закрити Ормузьку протоку, якщо Тегеран не зможе нею користуватися через обмежувальні заходи США. Через цю протоку проходить значний обсяг нафти, яка видобувається у країнах Перської затоки, передає "Інтерфакс".

"Ціни на нафту швидко скорегували на побоюваннях негайних перебоїв із поставками, що зробили ще більший тиск на ринок. Як наслідок, перспективи зростання цін на Brent до 80 доларів за барель, ще декілька днів здавалися вкрай малоймовірними, тепер варто розглядати серйозно", – підсумував глава відділу трейдингу і ринкової стратегії у SPI Asset Management Стівен Іннз.

Як повідомляв OBOZREVATEL, нервозність на ринку нафти зберігається. За словами експертів, вона пов'язана із сигналами ослаблення економічного підйому в Китаї та погіршення перспектив світової економіки загалом, а також продовженням збільшення запасів у США.

"Незважаючи на те, що нафтовий ринок, здається, досяг свого дна і, швидше за все, піде вгору, залишається ймовірність спадів, враховуючи сезонні фактори та ризики, пов'язані з динамікою фінансових ринків", — заявив сировинний трейдер NH Investment&Securities у Сеулі Хонг Сунгкі.