Зустрічали зі сльозами на очах: ЗСУ підняли прапор над звільненим селищем на Донбасі

302,5 т.
Зустрічали зі сльозами на очах: ЗСУ підняли прапор над звільненим селищем на Донбасі

Українські військові підняли під державний гімн прапор над хутором Вільний, який взяли під свій контроль у Луганській області.

Мешканці населеного пункту зустрічали бійців Об'єднаних сил зі сльозами на очах. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу". Це частина Золотого-4, яка чотири роки перебувала в "сірій зоні". Зовсім неподалік до хутору заходили терористи і відкривали вогонь із покинутих будинків.

За словами бійців, звільнення Вільного з "сірої зони" було обдуманим рішенням. Терористи заходили туди і били по позиціях ООС.

Читайте: Не тільки Донбас: Вассерман розмріявся про анексію нових територій України

"Відповісти ми не могли, бо тут багато жителів, а вони постріли робили з пустих будинків, які полишили мешканці. Тому було прийняте Об'єднаними силами рішення взяти під контроль північно-західний район. У народі він називається хутір Вольний", - повідомив командир роти глибинної розвідки 74-го розвідувального батальйону ЗСУ Олег Ляденко.

До цієї операції військові готувалися довго. До хутору заходили вночі, а вже вранці населений пункт був під повним контролем ЗСУ.

"Зайшли раптово! Оперативно, злагоджено, грамотно! Ми ж ідемо до перемоги. Війна затягнулася, п'ятий рік пішов. І кожне просування наших позицій, військ, це означає – перемога попереду, за нами. Ми забираємо те, що належить нам", - розповів боєць Микола.

Військові також показали доказ присутності "русского міра". Зокрема, вони знайшли горілку з "ЛНР" із написом СРСР, сигарети "Донтабак" і запальничку з символікою Радянського Союзу. Жителі населеного пункту розповіли, що довгий час жили в страху, який досі не пройшов.

Читайте: Росіяни нахабно розпилюють Донбас: опубліковано відеодоказ

"Страшно, це по-перше. Стрілянина кругом. Ми між двох армій живемо. Ви ж знаєте, в яку ви місцевість приїхали", - розповів житель.

"Добре, що наші військові тут! А ми за ними, а не за нашими спинами. Так що я, особисто, рада", - розповіла жителька Ірина.

До села ЗСУ привезли гуманітарну допомогу: продукти, одяг, медикаменти та українську пресу. Також пообіцяли вирішити головну проблему - відсутність світла. Терористи перебили постачання і не давали можливості відремонтувати.

"І тому народ тут без електрики з 12 вересня. Але вже є домовленості. Вже проводиться робота, і ми надіємося, що найближчим часом відновимо електропостачання", - розповів заступник командувача ООС Олександр Голоднюк.

Військові пообіцяли, що не зупиняться. До Золотого-5, який поки контролюється ворогом, близько кілометра. Тому вони чітко бачать мету.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше керівник групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук розповів, що українські військові 19 вересня взяли під свій контроль північно-західну околицю населеного пункту Золоте-5.