''Загинув видатний українець'': журналіст розповів про гірку втрату України на Донбасі

39,4 т.
''Загинув видатний українець'': журналіст розповів про гірку втрату України на Донбасі

На Донбасі 15 грудня від кулі ворожого снайпера загинув у бою активний учасник Революції Гідності, снайпер батальйону Нацгвардії "Донбас" Денис Лошкарьов з Херсона.

Журналіст Юрій Бутусов у своєму Facebook повідомив подробиці про загиблого. За його словами, в бою на Донбасі "загинув смертю хоробрих один з видатних українців нашого часу".

"Колишній директор юридичної фірми, активний учасник Революції Гідності, який виїжджав постійно в Київ, в Маріїнському парку 18 лютого 2014-го він з товаришами стояв у першому ряду, захищав Майдан, потім був одним з лідерів Самооборони Херсона, що дала відсіч проросійському руху в області, потім війна - понад чотири роки на фронті, і ось... він загинув у бою як снайпер батальйону НГУ "Донбас", - повідомив Бутусов.

Читайте: Війна на Донбасі: ВСУ помстилися окупантам за втрати

За словами журналіста, Денис нічого не говорив про свою бойову роботу, ще до війни він став прекрасним мисливцем, відмінним спортсменом.

"У 2014-му він пішов на фронт у батальйон Нацгвардії "Донбас" і продовжував воювати в складі цієї частини. Щоб виходити на фронт і бити ворога після відводу Нацгвардії з передової, Денис як відмінний стрілець доклав зусиль для організації боєздатного підрозділу, і отримував бойові завдання у складі Сил спеціальних операцій АТО і ООС. Робота була організована масштабно - фото, відеозвіти точних пострілів, сучасне озброєння, нічна, денна оптика, Денис за допомогою волонтерів, своїх особистих коштів і допомоги держави оснастив снайперів "Донбасу" всім необхідним. Він став справжнім військовим професіоналом", - пише журналіст.

Як зазначив Бутусов, командування вивело групу Лошкарьова з передової під приводом, що "на фронті все тихо", хоча там продовжували працювати снайпери супротивника. Але потім він знову отримав бойове завдання.

"Його турбувала війна, старий бойовий товариш з 14-го року, який захворів на онкологію і треба було зібрати кошти, він переживав, що Росія може атакувати, і треба їх бити просто зараз. А особистої слави і популярності він не шукав, говорити про херсонську політику не хотів..." - розповів він.

"Велика, могутня тілом і духом людина, мотивована і цілеспрямована... Спи спокійно, Герой і Громадянин, ти віддав своє життя за вільну Україну", - пише Бутусов.

У Дениса Лошкарьова залишилася сім'я - дружина і троє дітей.

Як повідомляв OBOZREVATEL 14 грудня окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, використовуючи заборонену зброю. 13 грудня двоє українських воїнів загинули під час бойових дій.