''Тому що ми проти фашизму'': банда ультраправих по-звірячому побила львів'ян

102,1 т.
''Тому що ми проти фашизму'': банда ультраправих по-звірячому побила львів'ян

У Львові група агресивно налаштованих ультраправих молодиків напала на активістів анархістскої організації "Чорний стяг", внаслідок чого кілька людей отримали важкі травми.

"На моїх товаришів і товаришок напали!! Десь 20 ультраправих з ножами і телескопами (телескопічними палицями. - Ред.)... У дівчини пробита ножем нога і можливо зламана рука. У хлопця проламана голова. він не приходить до тями", — написала у своєму Facebook представник організації Марта Островська (Fender).

Вона зазначила, що ще в одного молодика порізана рука.

Читайте: В Італії ультраправі напали на пропутінського євродепутата

На місце НП прибули медики і надають допомогу постраждалим.

На зауваження в коментарях про те, що нападниками можуть бути хто завгодно, Марта Островська зазначила: "Якби на вас постійно нападали зігомети на вулиці, Ви би мабуть теж їх впізнали".

Читайте: У Києві в прямому ефірі напали на журналістку: відео інциденту

Дівчина також збирає гроші для допомоги постраждалим друзям.

Як розповіла ZAXID.NET одна з постраждалих, активістка організацій "Чорний стяг" і "Екологічна платформа" Вероніка Яблонська, НП сталася на території спортивного майданчика школи №34, де вона з трьома друзями грала у футбол.

За її словами, після гри до них підійшли близько 20 молодиків з ножами і палицями та напали.

"Вони були в чорному одязі без символіки і жодних розпізнавальних знаків", — розповіла Яблонська.

Активістка вважає, що на її друзів напали через антифашистські погляди. Представник "Чорного стягу" Антон Парамбуль звинуватив у злочині місцевий осередок "Національного корпусу".

В результаті нападу були госпіталізовані троє людей. Один з постраждалих у важкому стані без свідомості, стан ще одного хлопця невідомий, а Яблонська отримала поранення ноги.

Прес-секретар ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська підтвердила повідомлення про напад.

"Надійшла інформація від медиків про ножові поранення на вул. Замкненій, 8. Постраждали двоє чоловіків та дівчина віком 20, 22 та 18 років. Наразі поліція встановлює усі обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження", — сказала вона.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 22 вересня в Одесі намагалися вбити місцевого активіста Олега Михайлика. У дворі власного будинку в нього стріляли. Михайлика з важким пораненням грудної клітки відправили в операційну. Як розповіли медики, він втратив більше літра крові. Однак серце не було зачеплене кулею. Він пережив клінічну смерть, але пізніше прийшов до тями.