Не тільки Донбас: Вассерман розмріявся про анексію нових територій України

175,2 т.
Не тільки Донбас: Вассерман розмріявся про анексію нових територій України

Відомий публіцист і уродженець Одеси Анатолій Вассерман, який у 2016 році втік до Росії й отримав її громадянство, впевнений, що окуповані території Донецької та Луганської областей приєднаються до РФ.

Про це він заявив в ефірі одного з пропагандистських каналів, відповідаючи на запитання про те, чим закінчиться конфлікт із терористами "Л/ДНР".

"Думаю, що закінчиться створенням Південно-Західного федерального округу. Можливо, ще й Причорноморського і Новоросійського, оскільки нинішня Україна накопичила стільки внутрішніх протиріч, що, навіть коли РФ доведеться облаштовувати там нормальне життя, все одно навряд чи вдасться утримати всі українські землі під єдиним управлінням", - заявив Вассерман.

Читайте: ''Урожайний день'': в Україні затримали одного з головних сепаратистів Криму

Він висловив переконання в тому, що нібито "жителі Одеси, Херсона чи Маріуполя на одному гектарі з жителями Львова не сядуть".

Також Вассерман заявив, що не є сепаратистом, назвавши цим словом тих, хто "намагається відокремлювати Україну від решти Росії".

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Путін має намір нав'язати українцям ідею федералізації території країни, а потім і її фрагментації.