Буде відповідь: Росія висунула Ізраїлю офіційні звинувачення по Іл-20

270,3 т.
Буде відповідь: Росія висунула Ізраїлю офіційні звинувачення по Іл-20

Міністерство оборони Росії звинуватило Ізраїль в порушенні домовленостей щодо запобігання інцидентів між їхніми арміями, які були підписані в 2015 році. Зокрема, мова йде про несвоєчасне попередження про початок атаки.

Як повідомив представник Міноборони РФ Ігор Конашенков на брифінгу 23 вересня, Ізраїль попередив російську сторону про атаку винищувачами F-16 в Сирії усього за хвилину до її початку. Також російське пропагандистське видання RT написало в Telegram, що всю провину за збитий над Сирією ІЛ з російськими військовими поклали на Ізраїль.

"Дії ізраїльських льотчиків-винищувачів, що призвели до загибелі 15 російських військовослужбовців, кажуть або про їх непрофесіоналізм, або про злочинну недбалість. Вважаємо, що вина за трагедію з російським літаком Іл-20 цілком лежить саме на військово-повітряних силах Ізраїлю", - заявив Конашенков.

Читайте: Катастрофа Іл-20 в Сирії: Ізраїль передав Москві своє розслідування

Також російська сторона заявила, що ВПС Ізраїлю не вказали місцезнаходження своїх F-16 перед ударом в Сирії. На їхню думку, введення в оману ізраїльським офіцером щодо району нанесення ударів винищувачами позбавило змоги вивести російський літак Іл-20 в безпечний район.

Крім цього, в РФ вважають, що ізраїльські літаки навмисне прикривалися ІЛом і продовжували так маневрувати.

Нагадаємо, що російський військовий літак Іл-20, на борту якого перебували 15 російських військовослужбовців, був збитий ПВО урядових сил Сирії. Однак Росія всю відповідальність відразу поклала на Ізраїль, заявивши, що їхні винищувачі спеціально закривалися збитим літаком. Також вони пригрозили тим, що "залишають за собою право на адекватні дії у відповідь".

Як писав OBOZREVATEL, влада Ізраїлю побоюється, що відповідні дії Росії за збитий військовий російський літак завадять їм наносити удари по сирійських територіях, які розташовуються на північ від Дамаска.