Військові Росії зі стріляниною вторглися до Вірменії: люди в паніці. Відеофакт

511,0 т.
Військові Росії зі стріляниною вторглися до Вірменії: люди в паніці. Відеофакт

Росія пішла на військову провокацію у Вірменії - 17 липня колона з декількох десятків армійських вантажівок російської військової бази у Гюмрі зайшла до села Паник Ширакської області.

Про вторгнення повідомило місцеве видання Newshay, пославшись на очевидців. За їхніми даними, російські солдати стріляли з автоматів і влаштовували вибухи, що викликало обурення місцевих жителів.

Відео доступне по посиланню на Facebook.

Читайте: Бомбардувальники Росії вдерлися до Південної Кореї: в небо підняли винищувачі

Місцеві повідомили, що військові поводилися дивно, адже стріляли не на полігоні, а в селі.

"Біля трьох десятків солдатів перекрили дорогу села, зупинили свою колону, і такі звуки, постріли! Добре, що патрони були небойові. Весь народ відразу вибіг із будинків після цих звуків, навіть є діти, які втратили свідомість. Прикро те, що нікого не попередили, що на території вашої громади будемо проводити навчання. Якщо хтось із Вірменії в Російській Федерації зробить таке, у громаді хоча б з одним будинком, роздули б трагедію! Добре, зрозуміли, що військова база, спасибі, захищають, але не повинні приходити і влаштовувати бойові дії на території села!" - повідомив глава сільської адміністрації Вардан Макеян.

Пізніше представники російської 102-ї військової бази у Вірменії почали з’ясування обставин інциденту в селі Панік Ширакського області, передає "РИА Новости".

Російські військові повідомили про форс-мажорі і принесли вибачення за інцидент. Відносно винних почали службове розслідування за те, що місцеві жителі не були попереджені про навчання.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше літаки президента Росії Володимира Путіна порушили повітряний простір Естонії під час перельоту у Гельсінкі, де відбулася його зустріч з американським президентом Дональдом Трампом.