Скандал Росії в ПАРЄ: Лавров висунув умову

46,7 т.
Скандал Росії в ПАРЄ: Лавров висунув умову

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів про готовність РФ працювати в Раді Європи та висунув умову.

За його словами, це станеться лише за відсутності дискримінації країн-учасниць РЄ. Про це повідомляє ТАСС.

"Що стосується Ради Європи, Росія хоче залишатися в тій Раді Європи, в яку ми свого часу вступали", - сказав Лавров. Він пояснив, що має на увазі РЄ, в статуті якої записано, що у всіх її структурах кожна країна має рівні права.

Читайте: ''Ви це серйозно?'' Лавров висунув ультиматум для переговорів щодо України

"Ніхто з членів Ради Європи не може бути дискримінований. У такій Раді Європи ми готові працювати й далі. Все інше залежить від членів Ради Європи", - наголосив він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко розповіла про готовність Росії вийти з Ради Європи.

Нагадаємо, що Росія з 2015 року не бере участі у роботі ПАРЄ. Більше того, Кремль припинив сплату внеску до Ради Європи за 2017 рік з умовою повного відновлення повноважень її делегації. За словами постійного представника України, Москва дасть задню, якщо РЄ встоїть під тиском і захистить свою інституційну цінність і цілісність.

У червні 2018 року стало відомо, що Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи має намір розробити рішення, яке дозволить повернути російську делегацію до роботи в асамблеї.

20 вересня в ПАРЄ зробили крок назустріч Росії, запропонувавши ускладнити процедуру застосування санкцій до країн-порушників принципів демократії.