X

«Автомобіль року в Україні 2017»: переможець у номінації «Середньорозмірний кросовер»

Новому Mitsubishi Pajero Sport удалось опередить многих именитых конкурентов в номинации «Среднеразмерный кроссовер».

Абсолютно новий Mitsubishi Pajero Sport дебютує в Україні минулого літа, але вже змусив звернути на себе увагу шанувальників повного приводу. Третє покоління Pajero Sport зробило крок у бік преміум-сегмента, але автомобіль все одно залишився справжнім королем бездоріжжя.

Нехай вас не бентежить футуристична зовнішність машини – вона приховує величезний позашляховий потенціал. Pajero Sport, як і раніше, класичний рамний всюдихід із нерозрізним мостом ззаду і блокуванням диференціала. Автомобіль зберіг роздавальну коробку з заниженою передачею і передній міст, що підключається.

Керування повнопривідною трансмісією зробили більш сучасним. Замість грубих важелів в салоні за все тепер відповідає шайба-селектор: обрав потрібний режим – і вперед, на штурм бездоріжжя.

Крім того, тут є електронний помічник Mitsubishi offroad traction control, який коригує електроніку повного приводу залежно від обраного типу покриття. Серед них – пісок, бруд і сніг, а також каміння.

Під капотом українських версій Mitsubishi Pajero Sport виключно турбодизель із алюмінієвим блоком потужністю 181 к.с. Коробки передач також змінилися. Механічна трансмісія тепер 6-ступінчаста, а автоматична має 8 швидкостей. Це дало змогу помітно зменшити витрату палива порівняно з минулим поколінням.

В арсеналі новинки з’явилися сучасні електронні системи і помічники. Серед них – автоматичне гальмування при різкому скороченні дистанції, система запобігання зіткненню на невеликих швидкостях, камери кругового огляду і контролю мертвих зон.