X

Новітні тролейбуси «Белкоммунмаш» прибули до України

Крупнейший производитель электротранспорта в Беларуси – компания «Белкоммунмаш» поставила в Краматорск троллейбусы модели 321 с обновленным дизайном.

Оновлений тролейбус «Белкоммунмаш» моделі 321

Контракт на поставку в Краматорськ оновлених тролейбусів моделі 321 від білоруського виробника «Белкоммунмаш» був укладений у грудні минулого року. І вже сьогодні всі три машини прибули замовнику. На відміну від вже відомих тролейбусів 321-ї моделі, новоприбулі відрізняються зміненим дизайном – з характерною V-подібною проштамповкою на носовій частині і розкосими «віями» з маленькими «вічками» фар.

Тролейбус «Белкоммунмаш» моделі 321 має довжину 11,8 м і ширину 2,55 м. Кузов повністю низькопідлоговий, висота підлоги – 340 мм. Салон розрахований на перевезення 100 осіб, є 26 крісел. Машина розрахована для перевезення людей з обмеженими можливостями, для чого встановлено відкидний пандус з механічним приводом. Салон також обладнаний кондиціонером. Як опцію можна встановити систему відеоспостереження з функцією запису і зберігання інформації.

Оновлений тролейбус «Белкоммунмаш» моделі 321

У рух тролейбус моделі 321 приводить електромотор потужністю 140 кВт. Транзисторний тяговий привід забезпечує до 44% економії електроенергії (разом з режимом рекуперації), порівняно з реостатно-контактною системою керування. Максимальна швидкість досягає 60 км/год. Також можна встановити систему автономного ходу, що дає змогу проїхати без штанг, на штатних акумулятор до 250 метрів.

Гібридний тролейбус 43303А Vitovt Max Duo на дорогах Рівного

Нагадаємо, що на початку грудня 2016 року в Рівному почали експлуатуватираніше поставлений «Белкоммунмаш» новітній тролейбус із гібридною силовою установкою 43303А Vitovt Max Duo. Особливість цієї машини, названої дуобус у тому, що вона може працювати як від контактної мережі, так і без неї завдяки дизель-електричній силовій установці.

Гібридний тролейбус 43303А Vitovt Max Duo на дорогах Рівному