Догани за неналежний догляд отримали четверо медпрацівників Острозької психіатричної лікарні (ВІДЕО)

фото суспільного

Нещодавно у ЗМІ поширили журналістське розслідування «Сто років ізоляції», котре набуло суспільного резонансу. Суспільство було обурене тим, що одного із хворих, котрий перебував на лікуванні у КП "Острозька обласна психіатрична лікарня" нібито побив медперсонал. 

Детальніше дивіться у матеріалі:

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області за матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури.

До слова, за цим фактом нині здійснюють досудове розслідування. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України за умисне легке тілесне ушкодження. Нині у кримінальному провадженні здійснюються усі необхідні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення обставин вказаної події.

Ба більше, працівники Здолбунівської місцевої прокуратури провели перевірку у КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради, . Згідно її результатівбуло вирішено усунути та недопускати у подальшому порушень положень Закону України «Про психіатричну допомогу» за фактом неналежного нагляду медперсоналом за хворими та не забезпечення перебування у безпечних умовах для їх життя, а також здоров’я.

Тож дану вказівку керівництво психлікарні розглянули та притягнули до дисциплінарної відповідальності четверо працівників медзакладу.

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com/rivne0362ua/