Співачка Валерія, Йосип Пригожин і Наташа Корольова продегустували вино в «Масандрі» (+фото, відео)

Дегустація вина на винзаводі «Масандра», 17 серпня 2019 року

Російські виконавці Стас Михайлов, Ігор Ніколаєв, Наташа Корольова, Олександр Маршал, Валерія та її чоловік Йосип Пригожин відвідали винзавод «Масандра» і продегустували кримське вино.

«Гості оглянули старовинні підвали, продегустували наші класичні вина, а також власноруч заклали на зберігання в колекцію «Херес Масандра», – йдеться у повідомленні прес-служби винзаводу у Facebook.

Екскурсію на винзаводі для російських виконавців проводила гендиректор підприємства Яніна Павленко, стосовно якої Генпрокуратура України ще в 2016 році порушила кримінальну справу через відкриття колекційного вина під час приїзду на анексований півострів колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі.​

Співачка Валерія та її чоловік, продюсер Йосип Пригожин у 2014 році підтримали анексію Криму. Документ під назвою «Діячі культури Росії – на підтримку позиції президента щодо України і Криму», під яким стоїть підпис Пригожина, Валерії та ще понад 400 російських діячів культури, був опублікований на сайті Міністерства культури Росії в березні 2014 року.

Пізніше Пригожин в ефірі Радіо Свобода заявив, що ні він, ні його дружина не підписували документів, які схвалюють анексію Росією Криму.

Російська співачка українського походження Наташа Корольова (справжнє ім'я Наталя Поривай) неодноразово висловлювала підтримку президенту Росії Володимиру Путіну. У 2016 році СБУ на 5 років заборонила їй в'їзд на територію України.

Іноземні артисти та інші діячі культури порушують українське законодавство, приїжджаючи з гастролями до анексованого Росією Крим через закриті Україною пункти пропуску. Деяким артистам і співакам, які приїхали на гастролі до Криму або прямо підтримують російську анексію Криму, заборонено виступати на материковій Україні.

Український МЗС оприлюднив раніше звернення, в якому застеріг іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до анексованого Криму.