Події

Земельний мораторій не діятиме з 1 до 20 січня 2019 року

Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення не буде діяти з 1 до 20 січня 2019 року, повідомив народний депутат Олексій Мушак (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Мораторій був проголосований о 17:53, о 17:54 було зареєстровано мою постанову про скасування результатів голосування, тому що воно пройшло з "кнопкодавством". Через нашу постанову рішення парламенту щодо мораторію не набере чинності раніше 20 січня", - написав О.Мушак на своїй сторінці в Facebook. Водночас, попередня заборона купівлі-продажу с / г землі закінчується 1 січня 2019 року.

"Весь цей час ми будемо показувати цинічність і брехливість заяв щодо земельного питання від провідних політиків, тому за ці 20 днів ніяких проблем із землею не відбудеться. А це значить, що українців свідомо обманювали щодо необхідності продовження мораторію", - додав депутат.

У "Перехідних положеннях" Земельного кодексу вказується, що купівля-продаж сільгоспземлі заборонена до вступу в силу закону про обіг земель сільгосппризначення.

За даними на сайті Верховної Ради, в парламенті зареєстровано дві постанови про скасування мораторію на продаж землі, ініціатором одного виступає О.Мушак, іншої - Віктор Пинзеник.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 20 грудня схвалила законопроект №9355-5 про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. Законопроектом, зокрема, передбачено, що Кабінет міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ