Економіка

Рада прийняла в 1-му читанні законопроект про випуск ОВДП на 20 млрд грн для реалізації президентської програми "Доступна іпотека"

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект 5308, який пропонує випуск цінних паперів на 20 млрд грн для реалізації президентської програми "Доступна іпотека".

Законопроект у першому читанні підтримали 263 народних депутати.

"Законопроект передбачає, що Мінфін повинен здійснити випуск ОВДП....з подальшим придбанням у державну власність в обмін на такі облігації акцій додаткової емісії "Укрфінжитла" для забезпечення громадян житлом та врегулювання питань фінансово-господарської діяльності товариства в зв'язку з приєднанням до Державної іпотечної установи", - сказала з трибуни парламенту один із авторів законопроекту, член бюджетного комітету Ради Леся Забуранна.

Наразі діяльність Державної іпотечної установи є збитковою, додала вона.

За словами депутата, ухвалення даного законопроекту дозволить продовжити реалізацію чинних державних програм і дозволить у короткостроковому періоді надати близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання 12 тис. квартир для подальшої передачі у фінансовий лізинг.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ