Теми статей
Обрати теми

«Звітна нова» форма № 1ДФ: особливості заповнення

Ушакова Лілія, експерт з питань оплати праці
Підприємство не відобразило у формі № 1ДФ за 1 квартал 2016 року дохід фізособи від надання в оренду автомобіля, нарахований у березні 2016 року. Помилку виявлено підприємством самостійно. Граничний строк надання форми № 1ДФ ще не минув. Як її виправити за допомогою «звітного нового» Податкового розрахунку?

«Звітний новий» Податковий розрахунок формуємо та подаємо, якщо помилки, неточності або недостовірні відомості у Податковому розрахунку, сформованому та поданому за звітний квартал, виявлено до закінчення граничного строку його подання. Якщо ж «поїзд пішов», то варіант один — уточнюючий Податковий розрахунок.

Строк подання форми № 1ДФ за 1 квартал 2016 року минає 10 травня. Отже, є ще час усе виправити за допомогою звітного нового розрахунку.

Важливо! Не ігноруйте таку можливість. Адже виправлення помилок до закінчення граничного строку подання за допомогою форми № 1ДФ з відміткою «Звітний новий» рятує від можливих штрафів згідно з п. 119.2 ПКУ.

А тепер найголовніше. Порядок виправлення помилок у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ до закінчення граничного строку його подання кардинально відрізняється від порядку виправлення інших податкових декларацій.

«Звітний новий» Податковий розрахунок формуємо за тими самими правилами, що й «Уточнюючий». Тобто, заповнюємо реквізити підприємства, проставляємо відмітку в «шапці» форми у відповідному віконці з типом Податкового розрахунку.

Реквізити Податкового розрахунку «Порція», «Працювало за трудовими договорами (контрактами)», «Працювало за цивільно-правовими договорами» повинні відповідати тим, що були зазначені в раніше поданому звіті, який ви зараз коригуєте.

У розділі I звітної нової форми № 1ДФ має бути наведена тільки інформація за рядками, які ви виправляєте/додаєте/прибираєте.

Так, для вилучення одного помилкового рядка із заздалегідь поданої інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 зазначити «1» — рядок на вилучення.

Для введення нового або пропущеного рядка необхідно повністю заповнити всі її графи і у графі 9 зазначити «0» — рядок на введення.

Для заміни помилкового рядка на правильний потрібно вилучити помилкову інформацію, внесену раніше, із зазначенням у графі 9 значення «1» і ввести правильну інформацію. У графі 9 такого «правильного» рядка зазначаєте значення «0».

Рядки з правильною інформацією з раніше поданої форми № 1ДФ дублювати в новому звітному Податковому розрахунку не потрібно

Інакше зобов’язання за ними можуть почати двоїтися.

Переходимо до розділу II форми № 1ДФ. У ньому звичайні підприємства (підприємці) відображають інформацію щодо військового збору. Як ви вже напевно здогадалися, порядок виправлення даних за рядком з військовим збором через «Звітний новий» і «Уточнюючий» також однаковий.

У рядку «Військовий збір — виключення****» повторюємо всі графи помилкового рядка з уже поданого Податкового розрахунку. У рядку «Військовий збір» — відображаємо правильну інформацію.

Зауважте, якщо помилка в раніше поданому звіті була допущена тільки в рядку з військовим збором і ви її зараз виправляєте, то дублювати правильну інформацію, яку ви відображали в розділі I форми № 1ДФ, не потрібно! Тобто в такій ситуації ви заповнюєте тільки «дотабличну» частину нової звітної форми № 1ДФ та її розділ II, інформацію якого ви коригуєте.

Теги 1ДФ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі