Обама повертається у політику – AFP

Обама зі сім'єю покинув Білий дім 20 січня
Фото: ЕРА

Колишній президент США Барак Обама сьогодні відвідає мітинги під час передвиборчої кампанії у Нью-Джерсі і Вірджинії, де відбудуться вибори губернаторів, повідомляє AFP.

56-річний екс-президент США Барак Обама повертається на політичну арену. Сьогодні він планує відвідати мітинги під час передвиборчої кампанії у Нью-Джерсі і Вірджинії для того, щоб підтримати кандидатів від Демократичної партії на пост губернатора. Про це повідомляє AFP.

Передвиборча кампанія у двох штатах є потенційним показником настроїв виборців перед проміжними виборами у 2018 році, які, як пише агентство, стануть "серйозним випробуванням" для чинного президента Дональда Трампа і його Республіканської партії.

Поки невідомо, про що буде говорити на публіці Обама, який із моменту припинення своїх президентських повноважень у січні 2017 року лише кілька разів порушував мовчанку, щоб прокоментувати питання імміграції, охорони здоров'я та зміни клімату.

Агентство наголошує, що увесь цей час Трамп "методично знищував" політику адміністрації президента Обами. Імовірно, цього разу він може виступити з критикою політики Трампа, пише AFP.

Вибори губернаторів Нью-Джерсі і Вірджинії відбудуться 7 листопада.

20 січня Обама зі сім'єю покинув Білий дім, а новий президент США Трамп офіційно вступив на посаду.

За інформацією газети The Washington Post, після складання повноважень Обама відбув на тихоокеанський острів Тетіароа, де планував писати мемуари.

24 квітня Обама вперше після відходу з поста глави держави виступив перед публікою – зустрівся зі студентами університету Чикаго. На зустрічі він заявив, що буде готувати лідерів нового покоління.

2 травня віце-президент США Джо Байден заявив, що він і Обама займуться агітаційною кампанією Демократичної партії.